Inici | Prodeca | Projecte Europeu EUREGA

Projecte Europeu EUREGA

Eurega

NOM DEL PROJECTE: EUropean REgions of GAstronomy Building resilience and creating econòmic growth (EUREGA) /  Regions europees de Gastronomia que construeixen la resiliència i creen el creixement econòmic.

Eurega forma part del programa Interreg Europe: http://www.interregeurope.eu/

WEB DEL PROJECTE: http://www.interregeurope.eu/EUREGA

DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE: La gastronomia, el patrimoni alimentari local i regional és un patrimoni cultural europeu comú i  un important actiu econòmic. Les cadenes de valor agroalimentàries regionals i la cooperació que generen entre diversos sectors, inclosos l'agricultura, el turisme, l'hostaleria, l'educació, etc., poden tenir un impacte positiu seriós sobre el desenvolupament local. No obstant això, les regions gastronòmiques europees s'enfronten a serioses dificultats com perdre la seva singularitat gastronòmica a causa de la globalització i una subestimació de la gastronomia com a patrimoni cultural que cal protegir. Els 9 socis del projecte EUREGA s'han adonat que l'especificitat de la gastronomia regional i del sector alimentari requereix que el suport públic es tradueixi en polítiques públiques locals i regionals. Per aquest motiu, treballen perquè aquestes polítiques alimentàries o plans de desenvolupament relacionats amb l'alimentació i la gastronomia siguin eficaços.

OBJECTIU: L'objectiu principal de EUREGA és incloure i reconèixer les estratègies i polítiques de la UE, regionals i nacionals com a actiu cultural i element fort de la identitat cultural regional. Això hauria de conduir a crear regions més fortes i més resistents mitjançant la protecció i estimulació de la gastronomia com a part del seu patrimoni cultural i també identificant noves oportunitats de desenvolupament econòmic.

DURADA: Juny de 2018 - Maig de 2022

SOCIS: 

Municipi de 's-Hertogenbosch (Holanda)

Província de Noord-Brabant (Holanda)

ProAgria Pohjois-Savo (Finlàndia)

Assemblea Regional del Nord i Occidental (Irlanda)

Agència de Desenvolupament de la Regió del Sud de l'Egeu -READ SA (Grècia)

Consell del comtat de Sibiu (Rumania)

Govern del comtat d'Hajdú-Bihar (Hungria)

Prodeca (Catalunya)