Inici | Fira Virtual | Empreses del sector ecològic

Empreses del sector ecològic

Catalunya és la primera zona d'Espanya en indústria transformadora i comercialitzadora de producció agroalimentària ecològica.

L'important creixement del sector productiu els últims anys ha generat les condicions perquè augmentés i es consolidés la indústria transformadora, fet que permet l'obtenció d'un valor afegit a unes produccions que ja el porten incorporat per les característiques productives. Lleida és la demarcació amb més superfície inscrita a l'agricultura ecològica, i Barcelona, la demarcació amb més indústries transformadores.

La producció agrària ecològica és un sistema de producció i elaboració de productes agraris l'objectiu del qual és l'obtenció d'aliments de màxima qualitat, respectant el medi ambient i sense utilitzar productes químics de síntesi (hormones, herbicides, adobs químics, plaguicides, etc.)

El sector de la producció agroalimentària ecològica compta amb una projecció de comercialització exterior molt important, sobretot en mercats altament exigents, preocupats per les qüestions relacionades amb la preservació del medi ambient, la salut i la seguretat alimentària.