Inici | Fira Virtual | Empreses d'altres sectors | Mel Múria - SAT Limitada Apícola El Perelló

Mel Múria - SAT Limitada Apícola El Perelló

Mel Múria - SAT Limitada Apícola El Perelló

Mel Muria és una empresa que, des de fa cinc generacions, es dedica al món de l'apicultura, passant de generació en generació. A dia d'avui, continuem fent la transhumància, seguint les diferents floracions del nostre territori per tal d'aconseguir productes naturals com la mel, el pol·len, els pròpolis i la gelea reial.

En Rafel Muria Queralt és la primera referència de la nissaga Muria.

En Rafel Muria Llambrich, nascut l'any 1850, és fill de l'anterior. Fou el fundador i president, l'any 1888, del primer Lligallo de ruscs, amb un total de 225 associats i 1.820 ruscs manifestats. Va ser dels primers apicultors d'El Perelló en canviar el rusc de palla i suro per un altre de fusta, de forma quadrada, que més endavant s'anomenaria "Layens". Amb aquestes arnes, es començaria a practicar la transhumància.

En Rafel Muria Galve, nascut l'any 1901, es dedicà de molt jove al treball de les abelles. Amb 235 ruscs al seu abast, i amb la transhumància com a pràctica de treball, cercava les millors floracions per les finques i pobles veïns d'El Perelló. Una de les finques més apreciades fou la de Rafel del Frauquero, concretament a la partida de la Vinyassa (l'Ametlla de Mar), així com la finca de la Mestra (Alcanar).

L'any 1929 neix en Rafel Muria Benet. Quan només tenia 16 anys, el seu pare el responsabilitzà de tota feina relacionada amb l'apicultura. El rusc de 20 quadres mòbils fou substituït per un altre rusc de 18, de 16 i, finalment, de 12 quadres mòbils, que és l'actual. És dels primers apicultors d'El Perelló que introduí aquest tipus de rusc.


> Ampliar informació

Galeria d'imatges


Dades de contacte

Mel Múria - SAT Limitada Apícola El Perelló
Rafel Muria Martí (President)
http://www.melmuria.com

Av. Catalunya, 23
E-43519 EL PERELLÓ (Baix Ebre)
T. (+34) 977 49 00 34
F. (+34) 977 49 04 94
melmuria@melmuria.com