Inici | Fira Virtual | Empreses del sector carni | Escorxador Comarcal del Bages - MACOBA

Escorxador Comarcal del Bages - MACOBA

Escorxador Comarcal del Bages - MACOBA

Matadero Comarcal del Bages, SAT 560-32CAT, MACOBA, va ser fundat l'any 1975 per associats de les Cooperatives Agrícoles de la comarca del Bages, amb la finalitat de sacrificar i comercialitzar el bestiar porcí. La ràpida industrialització d'aquesta comarca, a partir dels anys 80, va ser la causa que aquest escorxador passés de sacrificar el bestiar dels seus associats a comprar bestiar a tercers, amb el canvi d'accionariat pertinent.

El creixement de MACOBA, al llarg d'aquests 30 anys, ha estat constant, fet que ha propiciat diferents ampliacions, les quals ocupen actualment 7.000 metres quadrats edificats. Tenim una producció anual de 376.000 porcs sacrificats i desfets, que equivalen a 29,5 milions de kg de carn, i donem feina a un total de 120 treballadors directes i 25 d'indirectes.

El nostre personal, altament qualificat i especialitzat, ens permet obtenir les peces desossades de qualsevol part de l'animal, amb un acabat d'alta qualitat i d'acord a les necessitats i demanada del mercat actual. El procés productiu esdevé complet des de la compra de les matèries primeres fins la venda de la carn de porc de qualitat, complint amb tota la reglamentació d'aplicació en el sector.

Països d'exportació: la nostra mercaderia es comercialitza a les principals empreses càrnies del país, a la Unió Europea, a Rússia i Hong Kong

Productes

  1. Retall 50/50: Tires o retalls procedents principalment de la zona de la panxeta, pernil i espatlla estandarditzats per obtenir un 30% de greix
  2. Pernil rodó: Pernil amb pota. Tall de la cintura rodó i net. Tall de pell per sota la zona de la tapa, corbat, deixant la tapa descoberta i sense talls. El nivell de greix sota de la cotna i cintura és regular i entre 0,5 - 2 cm de gruix. Repartida regularment. Tota la superfície ha de ser homogènia. El greix del palpís i la tapa ha de tenir la tela, però no puntes de greix.
  3. Costella de llonza: Arc ossi i cartilaginós, paral·lel i simètric, que s'estén des de la columna vertebral toràcica a l'estèrnum, delimitant el tòrax. Tallada de la cansalada de la part posterior de la canal de porc
  4. Fetge: Víscera de forma piramidal que es troba al costat dret de l'abdomen
  5. Productes especejats: El sistema adoptat en les nostres modernes instal·lacions permet dur a terme un especejat d'alta qualitat.

Galeria d'imatges


Dades de contacte

Escorxador Comarcal del Bages - MACOBA
Domingo Torras

Rte. de Manresa à Basella, km 5,7
E-08250 SANT JOAN DE VILATORRADA (Bages)
T. (+34) 93 876 41 41
F. (+34 ) 93 876 45 42
macoba1@telefonica.net