Prodeca Generalitat de Catalunya

PROMOCIÓ COMERCIAL A ARÀBIA SAUDITA
ORGANITZACIÓ DE LA PARTICIPACIÓ A LA FIRA FOODEX SAUDI 2020
JEDDAH (ARÀBIA SAUDITA), 9-12 NOVEMBRE 2020

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, organitza una activitat de promoció comercial a Aràbia Saudita, el gran mercat d'Orient Mitjà, amb l'organtizació de la participació d'empreses catalanes del sector agroalimentari a la fira FOODEX SAUDI 2020, que tindrà lloc a Jeddah (Aràbia Saudita), els dies 9 a 12 de novembre de 2020.

DADES DE LA FIRA I DEL MERCAT

Foodex Saudi és la fira de referència per a l'alimentació i begudes per al gran mercat d'Aràbia Saudita.

Dades tècniques:

 1. Edició: 8a
 2. Periodicitat: anual
 3. Recinte: Jeddah International Exhibition & Convention Centre
 4. Expositors 2019: 559. 79% internacionals, 21% locals
 5. Visitants 2019: 8.491
  28% Importadors i majoristes
  8%   Retailer/supermercats
  14% Distribuïdors
  10% Serveis de catering
  13% Hotels
  12% Restaurants
  9%   Proveïdors
  1%   Educació
  4%   Associacions governamentals
Perfil dels expositors:

Proveïdors d'alimentació i begudes: aliments processats, conserves, alimentació bàsica, carns, aus, mariscs, productes acabats.

Xifres del mercat

Aràbia Saudita té la població més gran de la regió del CCG. Compta amb 34 milions de residents, amb una taxa de creixement demogràfic anual del 3,3%. Més del 50% de la població té menys de 25 anys. La població jove és especialment sensible a les tendències de consum occidental.
 1. Consum alimentació i begudes: 70 mil milions USD
 2. 60% del consum total dels països del Consell de Cooperació del Golf
 3. 27 mil milions USD en productes gourmet, ecològics i saludables
 4. 35 mil milions USD en importació d'aliments i begudes
Notes
 1. Es preveu un creixement del valor agregat del mercat d'aliments i begudes halal superior al 9% durant el període 2019-2024. L'augment de la demanda d'aliments halal envasats entre no-musulmans, la forta regulació de les importacions i les exportacions, i les polítiques relatives als aliments i begudes halal, així com l'augment de la població musulmana al país estimularien encara més el creixement del mercat halal d'aliments i begudes.
 2. Es preveu que el mercat minorista d'Aràbia Saudita creixerà amb un valor agregat superior al 8% durant el període 2019-2024 a causa de la creixent diversificació cultura de la població i l'alta estabilitat del mercat. Alguns dels principals actors que operen al mercat minorista d'Aràbia Saudita són Walmart Inc., Amazon Inc., Lulu Group, Carrefour UAE, Spinneys, Choithram, Abdullah Al-Othaim Markets Company, Al Raya, Al Sadhan, Fucom LLC, Balsharaf Group. A tenir en compte també Manuel Supermarket, Panda i Danube.
El mercat de Jeddah

Jeddah, ciutat que acull la fira Foodex Saudi, és la més gran de la regió de Makkah. Compta amb aeroport internacional, punt d'arribada dels pelegrins a les ciutats sagrades de Makkah i Madinah. Es calcula que rep anualment 25 milions de visitants, i aproximadament 17,5 milions són turistes  religiosos.
Compta també amb el port més gran del país.

SECTORS D'INTERÈS

 1. Aigues
 2. Begudes
 3. Confiteria, galetes, pastisseria
 4. Lactis i ous
 5. Productes congelats
 6. Productes preparats frescos, ready to eat
 7. Carn i productes carnis
 8. Oli d'oliva
 9. Productes ecològics i saludables
 10. Productes gourmet

ORGANITZACIÓ DE LA PARTICIPACIÓ D'EMPRESES

Prodeca organitza a Foodex Saudi un pavelló amb l'objectiu de contribuir a la promoció comercial de les empreses d'alimentació i begudes en el mercat saudita.

1. ESTAND INDIVIDUAL
La participació es preveu amb estand individual de 9 m2, amb magatzem, taula, cadires, taulell-mostrador i prestatgeria o vitrina (segons disseny final) per a exposició de producte.

Les empreses que vulguin contractar un estand doble hauran de fer-ho notar en la sol·licitud de participació; no obstant, no es pot garantir que la totalitat de peticions es pugui atendre per raons de disponibilitat d'espai. El criteri a aplicar serà el general de Prodeca, per ordre d'arribada d'inscripcions.

2. ESTAND AGRUPAT
Es preveu la participació en espais de 4m2 per empresa, amb magatzem compartit, taula, cadires, taulell-mostrador i prestatgeria per a exposició de productes.

3. REPRESENTACIÓ PRODECA
Es preveu que Prodeca pugui representar fins a 4 empreses que no destinin personal a atendre les visites professionals a fira, i no en destinin personal a aquest efecte. En aquest cas, a l'estand de Prodeca s'habilitarà un espai amb imatge de l'empresa i el producte. L'empresa apareixerà al catàleg online de la fira, i el personal de Prodeca representarà els seus interessos comercials d'acord amb la informació i les indicacions que faci l'empresa expositora. Prodeca facilitarà un resum dels contactes establerts, amb indicació dels interessos i peticions rebudes, a la finalització de la fira. En la mesura del possible, i d'acord amb la tipologia del contacte establert, s'establirà connexió online entre l'empresa i el comprador.

En les modalitats 1 i 2, Prodeca lliurarà l'estand amb una decoració bàsica, uniforme per a totes les tipologies d'estand. Els expositors, si ho creuen convenient, podran adaptar el seu estand, sempre que ho comuniquin prèviament a Prodeca, i n'assumeixin els costos corresponents.

Si l'empresa expositora opta per l'adaptació del seu estand, en qualsevol cas, aquesta no podrà afectar els elements gràfics bàsics d'identificació (identificació gràfica de l'empresa, imatge de Catalunya).

En el cas que un expositor necessiti algun mobiliari o servei no inclòs en les condicions de la convocatòria, haurà d'assumir-ne el cost.

L'empresa estarà inclosa en el catàleg de fira.

El preu de participació inclou les despeses de gestió de la documentació necessària per a la gestió del visat d'entrada al país.

El personal de Prodeca destinat a l'organització de l'estand donarà suport als expositors aban

IMPORT DE LA PARTICIPACIÓ

 1. Estand de 9m2:              3.100€ + 21% IVA
 2. Espai agrupat de 4m2:   1.650€ + 21% IVA
 3. Representació Prodeca:  800€ + 21% IVA
Les empreses que vulguin optar a cantonada, podran fer-ho amb un cost addicional de 300€. La sol·licitud de cantonada no implica l'assignació automàtica d'aquesta opció. Es realitzarà un sorteig per a assignar-les, i es prioritzaran les sol·licituds d'estands de 9m2.

DATA LÍMIT D'INSCRIPCIONS

Data límit d'admissió d'inscripcions: 4 de setembre de 2020.

Drets d'inscripció: 800 € + 21% IVA

L'empresa es considerarà admesa una vegada hagi enviat la sol·licitud de participació, dintre del termini indicat, i hagi abonat els drets d'inscripció. L'import restant s'haurà d'abonar abans del 6 d'octubre de 2020.

Una vegada admesa, si l'empresa renuncia a la seva participació perdrà el 100% del que hagi abonat. L'organització es reserva el dret de valorar les raons presentades per l'empresa per anul·lar-ne la participació i retornar un percentatge de l'import abonat.

En cas que l'organització firal anul·li l'edició de la fira, Prodeca retornarà a les empreses els imports abonats. No s'admetran reclamacions per danys o perjudicis o altres despeses diferents a les estrictament abonades en concepte d'inscripció.

L'organització es reserva el dret a realitzar una selecció d'empreses segons criteris d'adequació sectorial i idoneïtat del producte per al mercat de la fira. En el cas que hi hagi una demanda d'espais superior als ofertats, s'aplicarà el criteri d'ordre d'arribada d'inscripcions.

TRANSPORT DE MOSTRES

El transport de mostres correrà a càrrec de l'empresa expositora.

En el cas que les empreses requereixin d'un servei de transport de mostres, Prodeca podrà assessorar en la tria de l'operador que millor s'adeqüi a les necessitats de cada expositor.

MÉS INFORMACIÓ

Per a qualsevol qüestió o aclariment respecte a la participació en aquesta fira, us podeu adreçar a:

Cristina Ciurana
cciurana@gencat.cat

Susanna Barquín
607 07 31 16
sbarquin@gencat.cat

Barcelona, maig de 2020

Les seves dades de contacte podrán ser comunicades a les entitats organitzadores de les fires i esdeveniments amb la finalitat de gestionar aquest Servei