Prodeca Generalitat de Catalunya

FOODEX JAPAN 2020
Tòquio (Japó), 10 al 13 de març de 2020

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, organitza per 4ª vegada amb espai propi, la participació d'empreses catalanes d'alimentació i begudes amb  Pavelló CATALUNYA a la fira FOODEX'2020 (Tòquio, Japó).

DADES DEL MERCAT

Sobre el mercat

Japó és la quarta economia més gran del món, tan sols per darrere dels EUA, la Zona Euro i la Xina, és la segona economia d'Àsia i el cinquè mercat en consum agroalimentari del món.

Es tracta d'un mercat molt exigent amb una població de 127 milions d'habitants i amb  un dels poders adquisitius més alts del món, amb lleialtat per part del comprador i molt puntual en els pagaments.

El mercat d'aliments, begudes i food-service del Japó representa uns ingressos de més de 349.000 milions d'euros l'any, el que suposa el 5,37% en valor del consum mundial d'aliments i begudes.

Japó importa més del 60% dels aliments que es consumeixen al país i per a Catalunya representa el 7è mercat d'exportació d'aliments i begudes.

Els productes alimentaris estrella per a aquest mercat són: el pa i els cereals, la confiteria, els productes làctics, els gourmet, els ecològics, els dietètics, els ous i l'aviram, els congelats, les fruites i vegetals, les espècies i herbes aromàtiques, els ingredients, la carn i els productes carnis, els olis, els vins, les conserves de peix i marisc, els condiments i els plats preparats.

El consumidor japonès valora molt els productes europeus i de qualitat

Els consumidors japonesos són cada vegada més sofisticats i mostren gran curiositat en provar nous productes. Gràcies a la percepció de qualitat que tenen dels aliments i begudes importats d'Europa, s'obren excel·lent oportunitats de negoci per als nostres productes agroalimentaris en aquest mercat.

 El consumidor dona molta importància al packaging i la presentació del producte i tendeix a buscar productes sans, ecològics o que tinguin la correcta traçabilitat, el que situa els productes europeus en una posició molt avantatjada enfront dels productes d'altres regions.

Japó avui: https://www.jma.or.jp/foodex/en/trends/today.html 

Consells per aconseguir l'atenció del comprador, classificats en categories de productes i presentant les últimes tendències i productes alimentaris al Japó. Una bona eina per entendre el mercat japonès i descobrir com fer negocis al Japó.

 

DADES DE LA FIRA

És la 45a edició del Saló Internacional d'Alimentació i Begudes més important de Japó i de la zona Àsia-Pacífic i està adreçat exclusivament als professionals del sector alimentació i begudes: importadors, distribuïdors, cadenes de supermercats, majoristes, minoristes, restauradors, etc. 

1. Superfície d'exposició: 38.589m2
 (69 % internacional i 31 % nacional)

2. nº d'expositors: 3.316 de 94 països & regions
Japonesos  1.244
Estrangers 2.072 

3. nº de visitants: 80.426 (edició anterior: 72.428)
Japonesos   69.456
Estrangers    10.970 (principalment d'altres països asiàtics:   Corea del Sud 33,7%,  Xina 19,5%, Taiwan 15,4%, Tailàndia 6,9%, Hong Kong 3,3%)

Podeu trobar-ne més informació a la pàgina web:
 www.jma.or.jp/foodex

ORGANITZACIÓ DE L'ESTAND

Prodeca posa a disposició de les empreses catalanes un espai d'exposició sota la marca Catalunya, amb l'objectiu de contribuir a la promoció comercial d'aquest sector.

Cada empresa disposarà d'un estand individual de 10-12m2 aproximadament amb magatzem, taula, cadires, taulell-mostrador i prestatgeria o vitrina (segons disseny final) per a exposició de producte.

Prodeca lliurarà l'estand amb una decoració bàsica, uniforme per a tots els estands de Catalunya. Els expositors, si ho creuen convenient, podran adaptar el seu estand, sempre que ho comuniquin prèviament a Prodeca, i n'assumeixin els costos corresponents.

Si l'empresa expositora opta per l'adaptació del seu estand, en qualsevol cas, aquesta no podrà afectar els elements gràfics bàsics d'identificació (identificació gràfica de l'empresa, imatge de Catalunya).

En el cas que un expositor necessiti algun mobiliari o servei no inclòs en les condicions de la convocatòria, haurà d'assumir-ne el cost.

L'empresa estarà inclosa en el catàleg de fira.

El personal de Prodeca destinat a l'organització de l'estand donarà suport als expositors abans i durant la celebració de la fira.

COST DE PARTICIPACIÓ

  1. Cost per estand de 10-12m2: 4.700€ + 21% IVA
  2. Cost espai compartit 5-6m2 (*):  2.400€ + 21% IVA 
(*)L'espai compartit serà factible, sempre i quan hi hagi dues empreses disposades a compartir l'estand.

En el cas que una empresa requereixi de metratge diferent, es pot posar en contacte amb Prodeca per a estudiar el seu cas.

Les empreses que vulguin optar a cantonada, podran fer-ho amb un cost addicional de 300€. S'acceptaran peticions segons disponibilitat, i es realitzarà un sorteig per a assignar-les.

ACTIVITATS PARAL.LELES

Activitats paral.leles per als expositors, organitzats per l'organisme firal: 

- Business networking  (gratuït)
- New Product Plaza (presentació de nous productes - gratuït) 
- Exhibitor seminar (60 minuts -gratuït )
- Meat Stage  (de pagament)
- Craft Beer&Cider (de pagament)

Activitats específiques pel sector vi&cava:
- Wine Trade Club  (gratuït)
- SAKURA Japan Woman's Wine Award (de pagament)

TERMINI D'ADMISSIÓ DE SOL.LICITUDS

Data d'admissió de sol·licituds: 15 d'octubre de 2019  


Drets d'inscripció: 1.850 € + 21% IVA


L'empresa es considerarà admesa una vegada hagi enviat la sol·licitud de participació, dintre del termini indicat, i hagi abonat els drets d'inscripció. L'import restant s'haurà d'abonar abans del 29 de novembre de 2019.

Una vegada admesa, si l'empresa renuncia a la seva participació perdrà el 100% del que hagi abonat. L'organització es reserva el dret de valorar les raons presentades per l'empresa per anul·lar-ne la participació i retornar un percentatge de l'import abonat.

L'organització es reserva el dret a realitzar una selecció d'empreses segons criteris d'adequació sectorial i idoneïtat del producte per al mercat de la fira. En el cas que hi hagi una demanda d'espais superior als ofertats, s'aplicarà el criteri d'ordre d'arribada de sol-licitud.

TRANSPORT DE LES MOSTRES

Prodeca assignarà un operador autoritzat per al transport de mostres a la fira, i assumirà el cost del 50% del servei de transport d'anada, fins a un màxim d'1m3 per empresa de transport marítim (productes secs de llarga caducitat) o 100 kgs per empresa de transport aeri per als productes peribles (refrigerats i congelats). En cas que l'empresa enviï producte sec fora de termini del transport marítim i es vegi obligat a enviar-ho per transport aeri haurà d'assumir-ne la diferència.

Els expositors han d'ajustar-se al màxim a aquestes dades a l'hora de preparar l'enviament de les seves mostres per a la fira, ja que Prodeca no aplicarà l'ajut econòmic a la resta de la mercaderia que superi aquests límits. 

Les despeses d'assegurances, aranzels, importació i/o altres, en cas que n'hi hagi, aniran a càrrec de l'expositor. 

Si una empresa envia a la fira més d'un palet a causa de la temperatura diferent dels productes a transportar (convencional, refrigerat o congelat), Prodeca n'assumirà el cost de transport només per al producte principal a exposar. En aquest cas l'empresa de transport facturarà la resta del 100 % del cost de transport a l'expositor amb el mínim a facturar d'1m3 o 100 kgs per a cada palet complementari, amb base al preu contractat per Prodeca al transportista de referència.

No hi haurà cap servei de transport de retorn. Si una empresa necessita algun servei de transport complementari, com la recollida de la mercaderia al seu magatzem o bé el transport de retorn, ho haurà de contractar directament al transportista abans de la fira, i serà al càrrec del mateix expositor.

PERSONA DE CONTACTE

Per a qualsevol qüestió o aclariment respecte a la participació en aquesta fira, us podeu adreçar a:

Rosalba Arrufat 
93 552 48 20
rarrufat@gencat.cat

Anna Pozdniakova 
93 552 48 20
apozdniakova@gencat.cat

 


Les seves dades de contacte podrán ser comunicades a les entitats organitzadores de les fires i esdeveniments amb la finalitat de gestionar aquest Servei