Prodeca Generalitat de Catalunya

EXPO ANTAD & ALIMENTARIA MÈXIC 2018
Guadalajara (Mèxic) 6-8 març

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, organitza la participació agrupada d'empreses catalanes del sector de l'alimentació a la Fira EXPO ANTAD & ALIMENTARIA MÈXIC 2018.

DADES DE LA FIRA

EXPO ANTAD & ALIMENTARIA MÈXIC 2018 (6 a 8 de març de 2018)

Des de 2016 se celebren conjuntament ExpoAntad i Alimentaria Mèxic amb l'objectiu de sumar sinèrgies, per una banda la distribució mexicana i per l'altra els operadors internacionals del sector de l'alimentació i begudes. 

Estem dons davant d'un format molt innovador i dinàmic, el punt de trobada de la distribució moderna a Mèxic, especialment de la indústria d'aliments i begudes, en què es donen cita les 107 cadenes associades de ANTAD -autoserveis, botigues departamentals, especialitzades-, fins distribuïdors, importadors, brokers i professionals del Food Service de Mèxic.

Alhora, els programes Hosted Buyers, trobades de negoci i matchmaking atorguen un valor diferencial al saló.Dades de l'edició 2017:

•Superfície d'exposició: 48.000m2
•Expositors: 1.500 (79% nacionals i 21% internacionals: Austràlia, Argentina, Brasil, Canadà, Xile, Xina (Rep. Pop.), Colòmbia, Corea del Sud, Costa Rica, El Salvador, Espanya, Estats Units, Grècia, Guatemala, Índia, Indonèsia, Itàlia, Líban, Perú, Polònia, Regne Unit, Singapur, Turquia.
•Visitants professionals: 55.000 (nacionals i internacionals) de la indústria d'aliemntació i begudes (tant sector distribució com foodservice)Perfil de visitant:

Dirigida al públic professional engloba tota la indústria agroalimentària, el certamen convida compradors involucrats en el comerç amb Mèxic, EUA, Centre i Sud Amèrica, tant de la distribució com FoodService.

•Importadors
•Distribuïdors
•Majoristes
•Minoristes
•Agents
•Responsables de F&B
•Cuiners
•Horeca / Resorts
•Hipermercats
•Supermercats
•Botigues de conveniència
•Associacions comercials ANTAD

DADES DEL MERCAT

Forma part dels països '' MINT '' (Mèxic, Indonèsia, Nigèria i Turquia), potències emergents que es consideren com els nous '' BRIC '' (Brasil, Rússia, Índia i Xina) i són les noves promeses de l'economia mundial.

Quinzena economia del món i segona a Iberoamèrica. El creixement econòmic mitjana anual a Mèxic dels últims quatre trimestres ha estat de 4,1% en termes reals, superior al reportat per la majoria de les principals economies de la Zona de l'Euro i pels Estats Units i el Japó.

És una país obert a l'exterior i la seva situació estratègica el situa com a plataforma exportadora cap a altres mercats, entre ells els EUA.

Alhora te un gran potencial de creixement en aquest escenari a la baixa, dons la situació econòmica de Mèxic destaca positivament. Part important d'aquest dinamisme és producte d'una combinació de finances públiques sanes, una inflació controlada, una recuperació important de l'ocupació i un millorament de l'ambient per als negocis. PIB previst per al 2015: 2.4%, per al 2016: 3% (Previsions de l'FMI). De fet es preveu que sigui la 8a economia del món en el 2050.

Oportunitats de la indústria d'aliments i begudes

En quan a potencial de consum de la seva població, Mèxic representa un mercat d'aproximadament 120 milions d'habitants, amb una demanda en constant augment. El 75% de la societat mexicana té menys de 50 anys, i el 50% de la població menys de 35 anys. Els joves són un segment de consumidors cada vegada més important a causa dels canvis socioeconòmics que està patint el mercat. Per exemple, famílies més petites i més dones treballadores generen més ingressos per a les famílies i generen una major demanda d'aliments preparats, llestos per menjar. Al voltant del 75% de la població es centra en zones urbanes i aproximadament una cinquena part de la població viu en la Ciutat de Mèxic.
Es preveu que entre els propers cinc anys les importacions d'aliments i begudes creixin per sobre del 20% i les exportacions al voltant del 25%, segons estimacions de Business Monitor. La taxa mitjana de creixement anual per a aliments i begudes serà de 4.3% fina al 2020 segons l'Institut Nacional d'Estadística, Geografia i Informàtica (INEGI).

Productes alimentaris amb més demanda:

Aigües, begudes sense gas, vins i caves, pernil curat, oli d'oliva, olives, preparacions alimentàries i de fruites i hortalisses, salses, formatges, conserves vegetals i de peix, confiteria sense cacau, xocolata, cafè, productes de fleca i productes orgànics.
Les exportacions catalanes a Mèxic s'han incrementat, en valor, en els últims 5 anys en més d'un 43%. Aquest fet constata que Mèxic, esta emergent com potencial destí de les exportacions catalanes, fet que es preveu es potenciï en els propers anys gracies a l'obertura comercial que esta experimentant aquest mercat, afavorida per la creixent demanda interna.

ORGANITZACIÓ DE L'ESTAND

Prodeca posa a disposició de les empreses catalanes un espai d'exposició sota la marca Catalunya, amb l'objectiu de contribuir a la promoció comercial d'aquest sector.

Cada empresa disposarà d'un estand individual de 9m2 amb magatzem, taula, cadires, taulell-mostrador i prestatgeria o vitrina (segons disseny final) per a exposició de producte. 

Prodeca lliurarà l'estand amb una decoració bàsica, uniforme per a tots els estands de Catalunya. Els expositors, si ho creuen convenient, podran adaptar el seu estand, sempre que ho comuniquin prèviament a Prodeca, i n'assumeixin els costos corresponents.

Si l'empresa expositora opta per l'adaptació del seu estand, en qualsevol cas, aquesta no podrà afectar els elements gràfics bàsics d'identificació (identificació gràfica de l'empresa, imatge de Catalunya).

En el cas que un expositor necessiti algun mobiliari o servei no inclòs en les condicions de la convocatòria, haurà d'assumir-ne el cost.

L'empresa estarà inclosa en el catàleg de fira.

El personal de Prodeca destinat a l'organització de l'estand donarà suport als expositors abans i durant la celebració de la fira.

COST DE PARTICIPACIÓ

  1. Cost per estand individual: 4.200€ + 21% IVA
Les empreses que vulguin optar a cantonada, podran fer-ho amb un cost addicional de 300€. S'acceptaran peticions segons disponibilitat, i es realitzarà un sorteig per a assignar-les.

ADMISSIÓ D'INSCRIPCIONS

Data límit d'admissió d'inscripcions: 31 d'octubre 2017

Drets d'inscripció: 1.300 € + 21% IVA

L'empresa es considerarà admesa una vegada hagi enviat la sol·licitud de participació, dintre del termini indicat, i hagi abonat els drets d'inscripció. L'import restant s'haurà d'abonar abans del 11 de desembre de 2017.

Una vegada admesa, si l'empresa renuncia a la seva participació perdrà el 100% del que hagi abonat. L'organització es reserva el dret de valorar les raons presentades per l'empresa per anul·lar-ne la participació i retornar un percentatge de l'import abonat.

L'organització es reserva el dret a realitzar una selecció d'empreses segons criteris d'adequació sectorial i idoneïtat del producte per al mercat de la fira. En el cas que hi hagi una demanda d'espais superior als ofertats, s'aplicarà el criteri d'ordre d'arribada d'inscripcions.

TRANSPORT DE LES MOSTRES

Prodeca assignarà un operador autoritzat per al transport de mostres a la fira, i assumirà el cost del 50% del servei de transport d'anada, fins a un màxim d'1m3 per empresa de transport marítim (productes secs de llarga caducitat) o 80 kgs per empresa de transport aeri per als productes peribles (refrigerats i congelats). 

Les despeses d'assegurances, aranzels, impostos, importació i/o altres, en cas que n'hi hagi, aniran a càrrec de l'expositor.

No hi haurà cap servei de transport de retorn. Si una empresa necessita algun servei de transport complementari, com la recollida de la mercaderia al seu magatzem o bé el transport de retorn, ho haurà de contractar directament al transportista abans de la fira, i serà al càrrec del mateix expositor.

Prodeca enviarà a les empreses expositores un comunicat específic on es detallaran les condicions d'aquest apartat.

MÉS INFORMACIÓ

Per a qualsevol qüestió o aclariment respecte a la participació en aquesta fira, us podeu adreçar a:

Jordi Redón
Cap de l'Àrea Comercial, Nous projectes i Assesorament

93 552 48 20 - 675 78 32 97
jredon@gencat.cat

Les seves dades de contacte podrán ser comunicades a les entitats organitzadores de les fires i esdeveniments amb la finalitat de gestionar aquest Servei