Prodeca Generalitat de Catalunya

FOODEX 2018
Tòquio (Japó), 6 al 9 març de 2018

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, organitza per segona vegada amb espai propi, la participació d'empreses catalanes d'alimentació i begudes amb  Pavelló CATALUNYA a la fira FOODEX'2018 (Tòquio, Japó).

DADES DEL MERCAT

Japó és la segona economia d'Àsia, la tercera economia mundial i el cinquè mercat en consum agroalimentari del món.

Es tracta d'un mercat molt exigent amb una població de 127 milions d'habitants i amb  un dels poders adquisitius més alts del món, amb lleialtat per part del comprador i molt puntual en el pagaments.

El mercat d'aliments, begudes i food-service del Japó ha representa uns ingressos de més de 349.000 milions d'euros l'any, representant el 5,37% en valor del consum mundial d'aliments i begudes.

Ens trobem amb un mercat que importa més del 60% dels aliments que es consumeixen al país i que per a Catalunya representa el 7è mercat d'exportació d'aliments i begudes.

Donada l'extrema dependència de la importació d'aliments es mostra com la plataforma idònia per a la penetració, tant en el mercat nipó, com en l'asiàtic en general.

Els productes alimentaris estrella per a aquest mercat son: el pa i els cereals, la confiteria, els productes lactis, els gourmet, els ecològics, els dietètics, els ous i l'aviram, els congelats, les fruites i vegetals, les espècies i herbes aromàtiques, els ingredients, la carn i els productes carnis, els olis, les conserves de peix i marisc, els condiments i els plats preparats.

Pel que fa al mercat de les begudes la demanda se centra en: la cervesa, el vi, els licors, el cafè i el té, els sucs de fruites, l'aigua mineral i les begudes refrescants.

Els consumidors japonesos són cada vegada més sofisticats i mostren gran curiositat que mostren en provar nous productes i gracies a la percepció de qualitat que tenen dels aliments i begudes importats d'Europa, obren excel•lents oportunitats de negoci per als nostres productes agroalimentaris en aquest mercat.

A més, el consumidor dona molta importància al packaging i la presentació del producte i tendeix a buscar productes sans, ecològics o que tinguin la correcta traçabilitat, el que posiciona novament els productes europeus en una posició molt avantatjada enfront dels productes d'altres regions.

DADES DE LA FIRA

És la 43a edició del Saló Internacional d'Alimentació i Begudes més important de Japó i de la zona Àsia-Pacífic, Tòquio (Japó), 6-9 març de 2018) adreçat exclusivament als professionals: importadors, distribuïdors, cadenes de supermercats, majoristes, minoristes, restauradors, etc.

1.Superfície d'exposició 32.360 m2  (66 % internacional i 34 % nacional)

2.Nº. d'expositors: 3.282
 
Japonesos  1.303
Estrangers 1979 de 77 països

3.Nº de visitants: 82.434

Japonesos   72.063
Estrangers    10.371 (85,3 % d'altres països asiàtics: principalment  Corea del Sud 34%,  Xina 20,4%, Tailàndia 9,9%, Taiwan 7,9%, Hong Kong 3%)

Podeu trobar-ne més informació a la pàgina web:

ORGANITZACIÓ DE L'ESTAND

Prodeca posa a disposició de les empreses catalanes un espai d'exposició sota la marca Catalunya, amb l'objectiu de contribuir a la promoció comercial d'aquest sector.

Cada empresa disposarà d'un estand individual de 12m2 amb magatzem, taula, cadires, taulell-mostrador i prestatgeria o vitrina (segons disseny final) per a exposició de producte.

Prodeca lliurarà l'estand amb una decoració bàsica, uniforme per a tots els estands de Catalunya. Els expositors, si ho creuen convenient, podran adaptar el seu estand, sempre que ho comuniquin prèviament a Prodeca, i n'assumeixin els costos corresponents.

Si l'empresa expositora opta per l'adaptació del seu estand, en qualsevol cas, aquesta no podrà afectar els elements gràfics bàsics d'identificació (identificació gràfica de l'empresa, imatge de Catalunya).

En el cas que un expositor necessiti algun mobiliari o servei no inclòs en les condicions de la convocatòria, haurà d'assumir-ne el cost.

L'empresa estarà inclosa en el catàleg de fira.

El personal de Prodeca destinat a l'organització de l'estand donarà suport als expositors abans i durant la celebració de la fira.

COST DE PARTICIPACIÓ

  1. Cost per estand de 12m2: 4.600€ + 21% IVA
  2. Cost espai compartit associació:  2.300€ + 21% IVA
En el cas que una empresa requereixi de metratge diferent, es pot posar en contacte amb Prodeca per a estudiar el seu cas.

Les empreses que vulguin optar a cantonada, podran fer-ho amb un cost addicional de 300€. S'acceptaran peticions segons disponibilitat, i es realitzarà un sorteig per a assignar-les.

ACTIVITATS PARAL-LELES

Activitats paral.leles per als expositors, organitzats per l'organisme firal: 

- Business networking  
- Wine one Palet   
- SAKURA Japan Woman's Wine Award (de pagament)
- Gourmet Beaty Grand-Prix (de pagament)
- New Product Plaza (presentació de nous productes)
- Meat Stage (NOVETAT) (de pagament)

Per més informació sobre aquestes activititats podeu consultar el següent enllaç

 http://www.jma.or.jp/foodex/en/exhibit/special.html

Activitat organitzada per PRODECA

- Acte Nit de Catalunya

TERMINI D'ADMISSIÓ DE SOL·LICITUDS

Data d'admissió de sol·licituds: 28 de juliol de 2017
PRORROGAT FINS EL 9 DE NOVEMBRE

Drets d'inscripció: 1.300 € + 21% IVA


L'empresa es considerarà admesa una vegada hagi enviat la sol·licitud de participació, dintre del termini indicat, i hagi abonat els drets d'inscripció. L'import restant s'haurà d'abonar abans del 30 de novembre de 2017.

Una vegada admesa, si l'empresa renuncia a la seva participació perdrà el 100% del que hagi abonat. L'organització es reserva el dret de valorar les raons presentades per l'empresa per anul·lar-ne la participació i retornar un percentatge de l'import abonat.

L'organització es reserva el dret a realitzar una selecció d'empreses segons criteris d'adequació sectorial i idoneïtat del producte per al mercat de la fira. En el cas que hi hagi una demanda d'espais superior als ofertats, s'aplicarà el criteri d'ordre d'arribada de sol-licitud.

TRANSPORT DE LES MOSTRES

Prodeca assignarà un operador autoritzat per al transport de mostres a la fira, i assumirà el cost del 50% del servei de transport d'anada, fins a un màxim d'1m3 per empresa de transport marítim (productes secs de llarga caducitat) o 100 kgs per empresa de transport aeri per als productes peribles (refrigerats i congelats). 

Els expositors han d'ajustar-se al màxim a aquestes dades a l'hora de preparar l'enviament de les seves mostres per a la fira, ja que Prodeca no aplicarà l'ajut econòmic a la resta de la mercaderia que superi aquests límits. 

Les despeses d'assegurances, aranzels, importació i/o altres, en cas que n'hi hagi, aniran a càrrec de l'expositor. 

Si una empresa envia a la fira més d'un palet a causa de la temperatura diferent dels productes a transportar (convencional, refrigerat o congelat), Prodeca n'assumirà el cost de transport només per al producte principal a exposar. En aquest cas l'empresa de transport facturarà la resta del 100 % del cost de transport a l'expositor amb el mínim a facturar d'1m3 o 100 kgs per a cada palet complementari, amb base al preu contractat per Prodeca al transportista de referència.

No hi haurà cap servei de transport de retorn. Si una empresa necessita algun servei de transport complementari, com la recollida de la mercaderia al seu magatzem o bé el transport de retorn, ho haurà de contractar directament al transportista abans de la fira, i serà al càrrec del mateix expositor.

PERSONA DE CONTACTE

Per a qualsevol qüestió o aclariment respecte a la participació en aquesta fira, us podeu adreçar a:

Jordi Redón
Cap de l'Àrea Comercial, Nous projectes i Assesorament

93 552 48 20 - 675 78 32 97
jredon@gencat.cat

Les seves dades de contacte podrán ser comunicades a les entitats organitzadores de les fires i esdeveniments amb la finalitat de gestionar aquest Servei